måndag 18 juli 2011

Xpertens speltips Tisdag 19/7

Inte så mycket matcher med spelvärde en tisdag mitt i semestern, men en ganska trolig femling har jag lyckats vaska fram. Ekranas-Valletta   speltips:1
Efter 17 omgångar av litauiska Lyga A är Ekranas obesegrade med 13 vinster och 4 oavgjorda. Man vann dessutom bortamötet på Malta mot Valletta med 3-2 och har drömläge inför returen. I förra årets kvalspel åkte Ekranas ut mot HJK Helsingfors efter två jämna matcher, vilket säger lite om kunnandet som finns i laget. 
Torshavn-Malmö FF  speltips:2
MFF vann hemmamötet med 2-0 trots att man spelade en bra bit under sin förmåga. Man behöver visserligen inte vinna här, men jag tror man vill visa att man kan spela bättre än vad man gjorde senast och då kommer också målen. Torshavn, som vann serien på Föröarna förra säsongen håller ungeför samma klass som ett mittenlag i division 2 i Sverige.
Tobol-Slovan Bratislava  speltips:2
Bratislava vann hemmamötet med 2-0 och det kunde varit betydligt större siffror. Det är helt enkelt klasskillnad mellan lagen och mötet i Kazakstan borde sluta med en klar bortaseger.
Baku-D.Zagreb  speltips:2
3-0 till Zagreb i första mötet. Man var överlägsna i den Kroatiska ligan förra säsongen och spelar en bra fotboll. Då Baku måste chansa framåt kan Zagreb utnyttja de luckor som kommer uppstå och jag kan inte se hur man ska kunna tappa poäng här. Allt annat än en bortaseger är rent dåligt av kroaterna.
Peru-Uruguay  speltips:2
Detta är den "svåraste" matchen på min femling. Peru har spelat bra och varit starka bakåt i turneringen. Dock ska man komma ihåg att man var utspelade av Uruguay då dessa möttes i första gruppspelsmatchen (1-1) och där ska man vara glada för poängen. Man vann sedan mot Mexikos B-lag med ett sent mål innan man åkte på förlust mot ett Chile som vilade flera spelare. I kvarten mot Colombia hade man tur att Colombia var så okoncentrerade i avsluten, bl.a missade Falcao en straff. Uruguay är ett av världens vassaste lag framåt med trion Cavani, Forlan och Suarez och efter att ha slagit ut värdnationen Argentina är det bara guld som räknas. Tror inte Peru orkar stå emot i 90 minuter ännu en match och 1.60 på Uruguay är taget.

Jag spelar en femhundring på Svenska Spel till oddset 6.52 och räknar med att hämta ut 3.260:- på onsdag morgon.
Lycka till alla som hakar på min rad!

1 kommentar: